LouwersHanique is de marktleider op het gebied van technisch glas en thermal processing

Shaping the future with
technical precision

Specialist in het thermisch bewerken van technisch glas

Onze zeer uitgebreide en geavanceerde faciliteiten, in combinatie met de nieuwste glasbewerkingstechnieken en productiemachines, stellen onze gekwalificeerde vakmensen in staat om glasproducten te vervaardigen van de allerhoogste kwaliteit en nauwkeurigheid. 
 

Al meer dan 60 jaar specialist in technische glastechnieken

LouwersHanique biedt haar klanten het hele spectrum aan: van conceptontwikkeling, enkelstuks proto- en pilotproductie tot volledig geautomatiseerde Copy Exact-serieproductie op basis van SPC-aansturing en kwaliteitsborging. Veelal worden de productspecifieke mechanisatie, automatisering en tooling in eigen huis ontwikkeld in volledige afstemming met uw specifieke eisen.

Door het continu en consequent toepassen van Copy Exact en SPC-gestuurde productietechnieken, is LouwersHanique in staat om toleranties en kwaliteitsniveaus te bereiken welke voorheen ondenkbaar zouden zijn geweest met de klassieke en traditionele thermische bewerking van technisch glas. 

Glas thermisch laten bewerken? LouwersHanique doet het voor u

LouwersHanique is onder andere gespecialiseerd in de volgende bewerkingen:

  • Thermisch machinaal bewerken van grote afmetingen zoals enkelvoudige en dubbelwandige glasvaten
  • Thermisch machinaal precisie bewerken van kleinere afmetingen, zoals onder andere deksels, spiralen of glaskolommen, speciale schroefdraden en verbindingen, lampstellen, glasbehuizingen, etc
Glas thermisch laten bewerken? LouwersHanique doet het voor u

Zeer hoogwaardige thermische bewerking van kwartsmaterialen;

  • Traditioneel glasinstrument maken
  • Thermische kalibratietechnieken
  • Thermische resizetechnieken
  • Thermische polijsttechnieken
  • Hoog precisie vacuümvormen
LouwersHanique is voortdurend in ontwikkeling voor de nieuwste technieken op het gebied van kwartsglasbewerking

Glas voor thermisch bewerken

LouwersHanique is gespecialiseerd in de thermische bewerking van een zeer breed spectrum aan hoogwaardige glasmaterialen waaronder borosilicaatglas (Pyrex, Duran), AR-glas en kwartsglas van alle mogelijke kwaliteiten, onder andere van marktleiders als Schott en Heraeus. De materiaalkeuze wordt zorgvuldig afgestemd op de specifieke klantwens en de klanttoepassing.

Zo krijgt u altijd het optimale materiaal qua temperatuureigenschappen, zuiverheid, optische transmissie, uitzettingscoëfficiënt, mechanische sterkte en chemische resistentie.

Veelvoorkomende glasmaterialen zijn borosilicaat 3.3 en kwartsglas. Deze zijn in vele verschillende kwaliteiten en gradaties verkrijgbaar.
 

Borosilicaatglas wordt vooral in analytische en synthese applicaties toegepast in de analytische en biochemische industrieën vanwege de unieke chemische resistentie, de autoclaveerbaarheid, de optische transparantie, de biochemische compatibiliteit en de temperatuurwisselbestendigheid.

Kwartsglas wordt vooral in bijzondere applicaties toegepast. Indien zeer hoge zuiverheden, UV-transmissie, chemische resistentie of temperatuurbestendigheid gevraagd wordt, is kwartsglas het meest voor de hand liggende materiaal. Kwartsglas wordt onder meer toegepast in de halfgeleiderindustrie, de (opto-)elektronische industrie, de lampenindustrie en in waterzuiveringsinstallaties.

LouwersHanique heeft strategische samenwerkingen met alle toonaangevende glasmateriaalproducenten.