Wij bewerken thermisch machinaal verschillende soorten glas;

Shaping the future with
technical precision

LouwersHanique staat voor kwaliteit

LouwersHanique is een internationaal sterk gepositioneerde, breed georiënteerde en toonaangevende ketenpartner op het gebied van geïntegreerde totaaloplossingen op basis van technisch glas en geavanceerde keramieken. Wij zijn wereldwijd actief in een grote diversiteit aan toepassingen voor diverse hightech industrieën. Wij bieden onder andere fundamenteel onderzoek, conceptwikkeling en advies, en reguliere serieproductie.

LouwersHanique is ISO9001:2015 gecertificeerd en voldoet vanzelfsprekend aan alle geldende Europese milieuwetgeving zoals RoHS en REACH. Bovendien heeft LouwersHanique ethiek, normen en waarden hoog in het vaandel staan en conformeren wij ons aan alle gangbare Codes of Conduct, inclusief de EICC-richtlijnen op het gebied van de Conflict Minerals.

Omdat alleen de allerhoogste kwaliteit en betrouwbaarheid goed genoeg zijn voor onze klanten, gelden de principes van World Class Manufacturing als standaard binnen LouwersHanique. Kwaliteit, op tijd, altijd. Dat is wat onze klanten van ons verwachten en dus ook krijgen.

Onze Copy Exact-processen zijn grotendeels CNC- en SPC-gecontroleerd en worden standaard aangestuurd volgens de principes van Lean Manufacturing, inclusief onder andere 5S, 8D, PDCA, continue verbetering en Six Sigma-methodieken. Op het gebied van cleanroomreiniging, kwalificatie en verpakking beschikt LouwersHanique onder meer over uitgebreide Class 1.000 faciliteiten en een diversiteit aan UHV/grade 2 reinigingsprocessen en ook RGA-kwalificatiemogelijkheden.

 

LouwersHanique bewerkt thermisch kwartsglas

De expertise en competenties van LouwersHanique bestaan onder andere uit:

  • Een zeer uitgebreid spectrum aan precisietechnologie voor de bewerking van technische glasmaterialen en geavanceerde keramieken. Hiertoe behoren bijvoorbeeld state-of-the-art CNC verwerkingstechnologieën in combinatie met allerlei oppervlaktebehandelingen, coatings en verbindingstechnieken
  • Unieke verbindingstechnieken voor het verbinden van speciale glas-glas combinaties, maar ook glas-keramiek, keramiek-keramiek, glas-metaal en keramiek-metaal. Hiermee kunnen unieke materiaalcombinaties worden toegepast voor onder andere sensoronderdelen, elektrische doorvoeren, etc
  • Hoogkwalitatieve thermische bewerking van alle mogelijke technische glasmaterialen, zoals bijvoorbeeld kwarts- en borosilicaatglas. Enerzijds op basis van wereldklasse vakmanschap en anderzijds op basis van vol geautomatiseerde, SPC-gestuurde serieprocessen
  • Volledige R&D en engineering support tijdens alle fasen van de product lifecycle. Van conceptontwikkeling tot en met serieproductie en re-engineering

 

De primaire bedrijfsfocus ligt op high value, high quality, hightech markten en toepassingen, met name in Europa en Noord-Amerika. Onze klanten en partners zijn vaak toonaangevende machinebouwers (OEMs) of systeemleveranciers op 1 van de volgende markten:

  • semiconductor: microlithografie, Front-End en Back-End of Line Processing, Wafer-inspectie, Wafer-metrologie
  • opto-elektronica en lasertoepassingen
  • analytica en sensortoepassingen
  • (bio)medische, farmaceutische en (bio)chemische toepassingen
  • traditionele en alternatieve energiebronnen: offshore olie, solar, nucleair, brandstofcellen, etc

‘Shaping the future with technical precision' is ons bedrijfsmotto. Het staat voor onze passie en bevlogenheid op het gebied van werken met glas, keramiek en allerlei speciale materiaalcombinaties, om samen met onze klanten te komen tot unieke totaaloplossingen met maximale toegevoegde waarde en functionaliteit. Dit met alsmaar toenemende eisen op het gebied van toleranties, kwaliteit en betrouwbaarheid. 

 

Onze geschiedenis

LouwersHanique heeft een lange geschiedenis en bestaat uit 2 gefuseerde bedrijven, Louwers Glastechniek opgericht in 1961 door Tiny Louwers en Pulles & Hanique opgericht 1950 door André Pulles en Jan Hanique. De bedrijven waren gespecialiseerd in de bewerking van glas, kwarts,  technisch keramiek en verbindingstechnieken waaronder glas-metaalverbindingen.  De competenties van Louwers en Pulles & Hanique bleken uitermate complementair en synergetisch. In 2012 zijn de bedrijven daarom gefuseerd tot LouwersHanique onder de leiding van Eduard Biekens en Sjoerd van den Cruijsem. LouwersHanique opereert vanuit 3 faciliteiten op 1 locatie met ruim 145 medewerkers in totaal.