LouwersHanique maakt gebruik van verschillende verbindingstechnieken

Shaping the future with
technical precision

Blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen

Ons bedrijf staat nooit stil. LouwersHanique is altijd in ontwikkeling. Blijf op de hoogte van het laatste nieuws omtrent ons bedrijf. Daarnaast hebben we regelmatig vacatures. We staan altijd open voor een gesprek met CNC-specialisten, technische glasblazers en ingenieurs.
 

LouwersHanique exposeert op de SPIE advanced lithography

SPIE Advanced Lithography Show

LouwersHanique exposeert op de SPIE Advanced Lithography conference in San Jose van 25 februari tot 1 maart 2018. Dit is werelds grootste lithografie evenement waarbij de nieuwste ontwikkelingen en uitdagingen worden laten zien op het gebied van de halfgeleiderlithografie met 7 parallelle conferenties en meer dan 600 papers.

LouwersHanique op de SPIE Advanced Lithography

VACATURES

Voor technisch opgeleiden met ambitie in de high-tech maakindustrie is LouwersHanique dé juiste plaats om je te ontwikkelen en je grenzen te verleggen. In Hapert, onderdeel van de high-tech regio Eindhoven, werken ruim 100 enthousiaste en ambitieuze medewerkers dagelijks aan een zeer breed pakket van hoogwaardige producten en totaaloplossingen met in de basis glastechnologie en/of technisch keramische materialen. De producten en oplossingen welke LouwersHanique realiseert voor haar klanten vinden hun weg in heel Europa en ook ver daarbuiten. De belangrijkste markten zijn daarbij de halfgeleiderindustrie in de volle breedte, de analytische markt, opto-electronica & mechatronica, de energiemarkt en ook machine- en apparatenbouw in de breedste zin.

 

Voor de uitbreiding van ons team zijn wij op zoek naar een:

1. Medewerker kwaliteitsdienst
2. Operationeel inkoper

1. Medewerker kwaliteitsdienst

FUNCTIEOMSCHRIJVING

In deze functie ben je samen met je team verantwoordelijk voor de kwaliteit van de producten, je bent werkzaam op QC-afdeling en wordt geplaatst op onze mechanische business unit. Op basis van voorgeschreven procedures en werkinstructies voer je op kritische delen, gevoelige of risicovolle onderdelen kwaliteitscontroles uit, dit alles in een high-end meetkamer en daarnaast ook actief op productievloer dmv “Q in proces” toe te passen. Je voert controles uit middels het toepassen van diverse meettechnieken, met diverse meetgereedschappen en 3D machine’s en biedt ondersteuning bij onderzoeken op kwaliteits gebied. Je beoordeelt de producten aan de hand van tekening en specificaties. Je bent accuraat in het meten en voert de werkzaamheden optimaal t.b.v. het productieproces uit. Het afhandelen van interne en externe klachten volgens het 8D principe inclusief verwerking in een database behoort ook tot jouw verantwoordelijkheid. Over de diverse kwaliteitsaangelegenheden heb je contact met de BU-manager, inkoop, productie of sales.

FUNCTIE-EISEN

 • afgerond MBO+ opleiding in een technische richting. Bijvoorbeeld MBO Werktuigbouwkunde, AOT, Middenkader Engineering of vergelijkbaar
 • ervaring met het lezen van technische tekeningen; maatvoering, vorm- & plaats toleranties.
 • Ervaring met Cad-Cam tbv meet machines is een pré.
 • goede kennis van meetgereedschappen, 3D meetmachine en meettechnieken.
 • Affiniteit met werktuigbouwkunde/metaalbewerking en verspaning.
 • affiniteit met Glas en Keramiek is een pré.
 • minimaal 3-5 jaar werkervaring in een vergelijkbare functie.
 • je bent contactueel en communicatief vaardig in de Nederlandse taal en hebt overtuigingskracht.
 • je kunt je inleven in een klant, bent proactief, stressbestendig, flexibel en oplossingsgericht.

 

2. Operationeel inkoper

FUNCTIEOMSCHRIJVING

Samen met een collega voer je het operationele inkooptraject (bestellen, bewaken, nazorg) uit én deels doe je tactische inkoopactiviteiten (specificeren, selecteren, vastleggen afspraken) binnen de gestelde initiële inkoop kaders. Je gaat daarnaast bijdragen aan de constante verdere professionalisering van de afdeling. Als Operationeel Inkoper werk je maximaal zelfstandig onder de directe leiding van de Purchasing Manager.  

TAKEN:

 • Verkennen van de markt, registreren van wijzigingen, actueel houden van systemen, procedures en leveranciersbestanden.

 • Matchen van interne vraag/behoeftes naar de markt (=bestaande en potentiële leveranciers). Het gaat ondere andere om product-related en non-product-related goederen, diensten, onderhoud, facilitair etc.

 • Opvragen en beoordelen van offertes, uitvoeren en beargumenteren van de pre-selectie en contracteren/orderen.

 • Conform de vaststelde inkoopprocedures en voorschriften zorgdragen voor het op tijd en een juiste levering van goederen en diensten en onderneemt actie bij (dreigende) overschrijding en informeren van de organisatie hierover. Tevens verzorg je zelfstandig de nazorg, bijvoorbeeld het afhandelen van leveranciersklachten.

 • Nauwkeuring vastleggen van gegevens van alle inkoop gerelateerde data (o.a. relevante specificaties, parameters) in de geautomatiseerde systemen.

 • Up-to-date houden van leveranciers en artikelgegevens.

 • Actieve ondersteuning bieden aan Purchasing Manager en overige leden van het logistieke/inkoopteam bij de praktische invulling, realisatie en verder professionaliseren van (initiële) inkoopproces en het strategische inkoopbeleid.

FUNCTIE-EISEN

 • MBO werk- en denkniveau, technisch-commercieel/administratief (50-50%), eventueel aangevuld met inkoopopleiding(en) (NEVI); Je hebt een goede technische basiskennis (bijv. werktuigbouwkunde).
 • Je bent bekend met de eisen en dynamiek van een klantorder gestuurd (high) tech bedrijf. Je hebt een groot inlevingsvermogen in het belang van alle stakeholders en kan deze (vaak tegengestelde) belangen goed beoordelen, afwegen en kanaliseren.

 • Goede beheersing van Nederlandse en Engelse taal (eventueel Duits), zowel mondeling als schriftelijk.

 • Minimaal 3-5 jaar werkervaring in een vergelijkbare, technisch inkoop gerelateerde, functie.

 • Je bent contactueel en communicatief vaardig en hebt een correcte mondelinge- en schriftelijke uitdrukkingsvaardigheid, bent stressbestendig, goed in prioriteiten stellen en kan het werk goed plannen en organiseren, bent flexibel, oplossingsgericht en hebt geen 9 tot 5 mentaliteit.

 • Je bent een rustige persoonlijkheid, een teamspeler, zelfstandig, proactief, hebt een groot verantwoordelijkheidsgevoel en een analytische en gestructureerde denk- en werkwijze.

 • Je werkt zorgvuldig, accuraat en je hebt een echte drive om te komen tot een goed afgerond (korte en langetermijn) resultaat.

 • Je beschikt over een goede kennis van MS-office en ERP systemen.

WAT BIEDEN WIJ?

 • Een gezonde, internationaal opererende, sociale en ambitieuze organisatie welke continu actief is met het verkennen en het verleggen van de grens van de technische mogelijkheden.

 • Een uitdagende fulltime functie met veel ruimte voor eigen inbreng en vrijheid binnen je werkzaamheden.

 • Een marktconform pakket aan primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden.

CONTACT

Interesse? Stuur dan je motivatiebrief en Curriculum Vitae naar ruud.fiers@louwershanique.com of neem contact op met: Ruud Fiers, Human Resources, Energieweg 3A, 5527AH Hapert, telefoon: 0497-339696.